Welkom ...

Op de website staan een aantal oefeningen om thuis te doen. Er zijn ook oefeningen bij die u elders kunt doen, in de auto of tijdens het boodschappen doen. Deze oefeningen helpen u om langzaam maar zeker minder te gaan piekeren. Wat u ervoor moet doen is elke dag twee maal een kwartier vrijmaken en vastleggen om te oefenen. Dat is een tijdsinvestering die u snel terug verdient wanneer u minder tijd gaat besteden aan uw gepieker. Ook in het weekend is het de bedoeling dat u oefent. 

Op de website staan voor elke dag één of meer oefeningen. Wij adviseren u deze website stap voor stap door te nemen en rustig de tijd te nemen om elke oefening uit te proberen. Na enige tijd merkt u zelf wel welke oefeningen voor u het beste werken, en dan kunt u kiezen uit een aantal verschillende oefeningen. Wanneer u merkt dat u toch weer gaat piekeren na het doen van deze cursus, dan kunt u natuurlijk altijd de oefeningen uit dit boek blijven gebruiken.  

Piekeren gebeurt vaak automatisch, zonder dat we het in de gaten hebben. Als u er nu bij gaat stilstaan dan kan het gebeuren dat u merkt dat uw piekergedachten toch wel erg vaak optreden, vaker dan dat u zich er van bewust was. Dan lijkt het misschien alsof u in het begin juist meer gaat piekeren vanwege de oefeningen. Na enige tijd echter zult u echter merken dat u steeds minder in beslag genomen zult worden door uw piekergedachten. 

Door deze website te volgen komt u niet van uw problemen af. U kunt wel leren minder te piekeren over uw problemen. En daarmee tijd vrij te maken voor betere oplossingen. 

Wij wensen u succes, en misschien ook wel wat plezier, bij het oefenen. 

 

Prof. dr. Ad Kerkhof

Drs. Saïda Akhnikh

Drs. Anneke Koopman

Drs. Maarten van der Linde

Drs. Marleen Stam

Drs. Elvan Tutkun